Descriere
Compozitia chimica a fructelor de Aronia este una bogata in vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K, P), minerale (potasiu, fosfor, iod, calciu, magneziu, fier), antioxidanti, acid chinic, proantocianine.
Pe langa actiunea antioxidanta puternica pe care o exercita asupra organismului, fructele de aronia sunt un aliat important pentru:
- detoxifierea organismului, datorita efectului de purificare a sangelui
- scade rezerve de grasime si creste masa musculara
- prevenirea si combaterea obezitatii prin accelerarea metabolismului
- scaderea valorilor glicemiei si a colesterolului
- tratarea bolilor imflamatorii
- tratarea alergiilor, datorita efectului antihistaminic
- mentinerea acuitatii vizuale
- energizarea organismului
- prevenirea si combaterea osteoporozei prin stimularea regenerarii masei musculare si osoase
- mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular (mentine elasticitatea vaselor sangvine, scade tensiunea arteriala, benefic in arteroscleroza)
- combaterea efectelor radiatiilor provenite de la televizor, calculator, telefonul mobil, razele UV
- combaterea stresului prin cresterea vitalitatii, efectului tonic general si scaderea hormonilor stresului
- prevenirea infectiilor respiratorii, virale si bacteriene, datorita efectului antiseptic
- cresterea armonioasa a copiilor datorita continutului ridicat de calciu, iod si potasiu
- mentinerea in alerta a sistemului imunitar, datorita continutului de potasiu care este responsabil cu fixarea vitaminei C in organism
- mentinerea sanatatii creierului (previne maladia Alzheimer, pierderile de memorie, coordonare si echilibru)
- eliminarea metalelor grele
- mentinerea sanatatii pielii, datorita numarului mare de antioxidanti care se regasesc in compozitia sa
- afectiuni ale tiroidei, boli contagioase ale copilariei, diabet, afectiuni ale ficatului, stomacului, sistemului digestiv, vezicii biliare si urinare.
Se pot consuma: proaspete, congelate , realizare de suc proaspat in casa cu blenderul, (in realizare shake-uri, cu iaurt, ameste cu alte fructe, fulgi cereale, etc.) deshidrate (in realizare de ceaiuri, etc.) prajituri, s.a.